Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Ansøgningsfrist til Brønderslev Forfatterskole 2024

6. maj

kr.3000

Så kan der igen søges om en plads på Brønderslev Forfatterskole årgang 2024.
Undervisningen foregår på Nordjyllands Idrætshøjskole, hvor de unge bor hele ugen. Datoerne for Brønderslev Forfatterskole 2024 bliver uge 31; altså fra lørdag d. 29/7 kl. 15.00 til lørdag d. 3/8 kl. 10:00. Unge fra hele Danmark i alderen 13-20 år (begge inkl.) kan ansøge.


Hold der udbydes på Brønderslev Forfatterskole 2024:

Begynder novellehold ved Saynab Farah Dahir: 12 elever
Her arbejdes der med skriveøvelser og rammerne for den gode novelle. Kursets elever skal skrive, skrive og redigere noveller. Eleverne skal desuden læse, diskutere og give konstruktiv kritik på hinandens arbejde. Der bliver læst noveller af kendte forfattere og diskuteret, hvad en novelle består af. Der optages 13 elever + vinderen af 500 ord konkurrencen Her er talentudvikling i trygge rammer.


Fantasyhold med Julie Midtgaard: 12 elever
Her arbejdet holdet med fantasy som genre og bruger tid på at skabe fantasifulde universer, hvor de forskellige udtryk i fantasygenren. Holdet er for alle, der elsker den fantastiske genre. Eleverne arbejder på holdet med at være kreativ og skabe nye vilde fortællinger.


Young Adult med Sanne Munk Jensen: 12 elever
På dette hold kaster eleverne sig ud i at skrive tekster, som har hjemme i realistiske universer, hvor der skrives om alle de facetter i livet i både medgang og absolut også i modgang. Sanne underviser elever i, hvordan genren kan give indblik i unges liv og hverdage.


Poetry Slam med Peter Dyreborg og Lasse Nyholm Jensen: 12 elever
Poetry Slam Spoken word, digte. Dette hold er for unge, der elsker at optræde og skrive digte, eller gerne vil lære at fremføre tekster fra en scene. Der arbejdes med en personlig tekst og hvordan den fremføres på scenen. Om torsdagen er der poetryslam for alle elever.


World building med Cecilie Eken og Josephine Valentin: 24 elever
For førte gang tilbyder vi et hold i world building, Gennem en legende og eksperimenterende tilgang lærer eleverne om kunsten at bygge verdener, som både kan være fantasy-universer eller den by som bogen tager udgangspunkt i. Der er altså plads til alle elever, der gerne vil bygge et litterært univers. Workshoppen giver hands-on erfaring med world building og introducerer en ny model for universskabelse. Eleverne opfordres til at arbejde kreativt, mens de får de nødvendige værktøjer til at skabe engagerende historier for læserne. Eleverne udgiver små tekststykker, hvor vi får indblik i det univers, de har skabt i ugen.


Ansøgning:
Du skal prioritere de to hold, du helst vil ind på. Det er forfatterne, der læser ansøgningerne og sætter holdene.


Du skal sende en ansøgning, hvor du fortæller om dig selv, din interesse for at skrive, og hvorfor du gerne vil have en plads på Brønderslev Forfatterskole. Her kan du fortælle lidt om dine skriverier og hvorfor du gerne vil lære mere, og hvad du får ud af at skrive.


Søger du ind på novelle begynderhold, fantasy, world building eller Young Adult vedlægges én sides skønlitterær tekst. Du bestemmer selv, om det er uddrag fra en novelle du har skrevet, en skolestil eller andet. Vi bruger teksten til at bedømme din fortælleglæde og dit sprog – ikke handlingen. Teksten skal være skrevet på dansk, og uploades i PDF-format.


Særligt til ansøgere til Poetry Slam-holdet:
Vedlæg én eller flere gode tekster, som du selv har skrevet, men det behøver ikke være digte eller “slam”. Og hvis du har en film med dig selv, hvor du optræder, liggende på fx YouTube, giv os gerne linket, men du behøver ikke.


Egenbetaling i 2024 er 3000 kr. til tilskud for dækning af kost og logi. Du skal bo på Nordjyllands Idrætshøjskole hele ugen, og det er ikke muligt at vælge nogle af dagene fra.


Undervisning, fritidsaktiviteter og bogudgivelse er gratis, da den er betalt af vores fonde og tilskudsgivere.


Samlet udgiver holdene én antologi den kommer til at indeholde noveller, fantasynoveller og poetry slam digte. Bogen udgives som en antologi fra unge til unge. Bogen udgives både i papirformat og med medfølgende undervisningsmateriale.


Fristen for at sende din ansøgning er den 6. maj 23:59.

Arrangør

Brønderslev Forfatterskole
Se Arrangør hjemmeside

Sted

Brønderslev Forfatterskole
P. N. Jensens Plads 5
Brønderslev, 9700
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside